Zielona równowaga to zdecydowanie czysta przyjemność. To istotne składniki, tworzące doskonały przepis. Używamy ich najczęściej w codziennym funkcjonowaniu: odżywianiu, higienie osobistej, pielęgnacji i ochronie całej rodziny, jak również w zakresie środków czystości. Wszystkie produkty z serii Gron Balance są tworzone z szacunku i troski – i wyselekcjonowane dla Ciebie, aby dbać o Twoje zdrowie i wartości w bliskim Ci otoczeniu. Dla zapewnienia najwyższej jakości, wszystkie nasze produkty powstają we współpracy z Duńskim Stowarzyszeniem Astmatyków i Alergików.
www.astma-allergi.dk/
Wszystkie produkty są certyfikowane, aby otoczyć pełną opieką Ciebie, Twoich bliskich i środowisko. Gron Balance to czysty zysk. Równowaga pomiędzy zdrowiem, a portfelem. Chcemy się wzajemnie inspirować w utrzymywaniu zielonej równowagi, aby była to dla Ciebie czysta przyjemność.
Celem Nordic Swan Ecolabel i EU-Ecolabel jest zredukowanie wpływu produkcji i konsumpcji dóbr na środowisko. Najważniejszą zasadą przyznawania certyfikatu jest kryterium środowiskowe: ani produkcja, ani sam produkt, ani proces jego utylizacji nie mogą stanowić zagrożenia dla środowiska naturalnego.
The Blue Label to międzynarodowy certyfikat oparty na wiedzy eksperckiej, który pozwala Ci podjąć wybór oparty na informacji alergicznej. Organizacja pacjencka, która pracuje nad ułatwieniem codziennego życia dla osób cierpiących na alergie, katar sienny, astmę i egzemę.
Marka The Key-hole Label jest połączeniem nordyckiej marki zajmującej się odżywianiem. Jedynie produkty, które spełniają dokładne kryteria dotyczące ograniczenia tłuszczu, cukru i soli, mogą otrzymać certyfikat. Cukier, lody ani żadne napoje słodzone nie mogą być certyfikowane - jedynie produkty, które są uznane za zdrowe/dobre dla Ciebie, mogą być zatwierdzone przez markę symbolizującą „dziurkę od klucza”.
Logo i znakowanie są ważnymi elementami organicznego regulaminu. Dzięki temu, struktura prawna Unii Europejskiej podaje warunki, które musi spełnić sektor organiczny może rozwijać się równolegle z rozwojem produkcji i rynku, poprawiając
i wzmacniając w ten sposób standardy organicznego rolnictwa w Unii Europejskiej oraz wymogów importu i inspekcji. Głównym celem EU Eco Label jest ułatwienie konsumentom rozpoznania żywności organicznej. Ponadto daje identyfikację wizualną sektorom organicznego rolnictwa, przyczyniając się w ten sposób do ogólnej zgodności i właściwego funkcjonowania wewnętrznego rynku na tym polu.
„The O label” jest duńskim certyfikatem, potwierdzającym, że duńskie władze sprawowały pieczę nad farmą oraz firmą, które brały udział w procesie tworzenia produktu.