Witaj na naszym blogu

Poznaj nasz punkt widzenia

Venda.pl - profesjonalne urządzenia dla gastronomii

Lublin, ul. Wrońska 4
tel. 81 441 71 10

Venda.pl

50 mkw wolnej powierzchni i brak pomysłu na biznes? Może pizzeria?

Tak, to prawda już 50 m2 wystarczy do otworzenia własnej pizzerii, zachęcamy do lektury artykułu, w którym przedstawimy podstawowe wymagania, które musza być spełnione by lokal był dopuszczony do użytku. 1. Zaprojektowanie lokalu (zaplecze z salą) możliwe już od ok....

Otwieramy kebab – know how?

Rozwijając cykl "must have" dziś skupimy się na niedawno publikowanym #4 i pomagamy w otwarciu bardzo popularnego i lubianego fast food'u jakim jest kebab. Miłej do lektury. W artykule znajdziecie podstawowe wytyczne dotyczące otwarcia lokalu a także projekt wraz ze...

Restauracja samoobsługowa – 250 posiłków/doba

1. Wskazane oddzielne wejście gospodarcze dla dostaw towaru; 2. Produkcja dań w oparciu o surowce lub półprodukty; 3. Wymagana toaleta oraz szatnia dla personelu; 4. Wymagane toalety dla klientów; 5. W przypadku stosowania warzyw nieumytych i nieobranych wymagane...

Kelner – wizytówka restauracji

Jeśli myślisz, że kelner to mało wymagające zajęcie i może być nim właściwie każdy, to jesteś w błędzie. Kelner to wizytówka restauracji. To on ma bezpośredni kontakt z gośćmi, może ich zachęcić do zamówienia jedzenia, ale jego nieudolność, może też odstraszyć...

Dlaczego warto wdrożyć system zamówień online w restauracji?

Zamawianie jedzenia przez Internet staje się coraz bardziej popularne. U młodszych pokoleń ten sposób kontaktu z restauracją wypiera tradycyjny telefon i staje się najważniejszym kanałem sprzedażowym. Jest to nie tylko chwilowa moda, ale znak naszych czasów, który z...

Technologia pakowania próżniowego w gastronomii – czy warto?

Od razu odpowiadamy, warto! Pakowanie próżniowe, tzw. „vacuum”, to znakomite rozwiązanie dla wszystkich dziedzin gastronomii, zarówno restauracji, jak i firm cateringowych. Posiada szereg zalet, które uczynią przygotowywanie potraw łatwiejszym i szybszym. Ten sposób...

Meble ze stali nierdzewnej – „must have” restauracyjnej kuchni

Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego w profesjonalnych kuchniach króluje stal nierdzewna? Nie tylko wszystkie meble kuchenne wykonane są z tego materiału, ale też kuchenki, piece, zlewy. Otóż stal nierdzewna to materiał wręcz stworzony dla gastronomii, posiada wiele...

Dobra kawa to podstawa

Powodzenie biznesu gastronomicznego zależy od wielu czynników, czasem nawet od detali, które składają się na całościowy odbiór lokalu przez klienta i jego decyzji o powrocie lub nie. Warto więc zadbać o najmniejszy szczegół restauracji, także o odpowiedniej jakości...