Witaj na naszym blogu

Poznaj nasz punkt widzenia

Venda.pl - profesjonalne urządzenia dla gastronomii

Lublin, ul. Wrońska 4
tel. 81 441 71 10

Venda.pl

Kelner – wizytówka restauracji

Jeśli myślisz, że kelner to mało wymagające zajęcie i może być nim właściwie każdy, to jesteś w błędzie. Kelner to wizytówka restauracji. To on ma bezpośredni kontakt z gośćmi, może ich zachęcić do zamówienia jedzenia, ale jego nieudolność, może też odstraszyć...

Dlaczego warto wdrożyć system zamówień online w restauracji?

Zamawianie jedzenia przez Internet staje się coraz bardziej popularne. U młodszych pokoleń ten sposób kontaktu z restauracją wypiera tradycyjny telefon i staje się najważniejszym kanałem sprzedażowym. Jest to nie tylko chwilowa moda, ale znak naszych czasów, który z...

Technologia pakowania próżniowego w gastronomii – czy warto?

Od razu odpowiadamy, warto! Pakowanie próżniowe, tzw. „vacuum”, to znakomite rozwiązanie dla wszystkich dziedzin gastronomii, zarówno restauracji, jak i firm cateringowych. Posiada szereg zalet, które uczynią przygotowywanie potraw łatwiejszym i szybszym. Ten sposób...

Meble ze stali nierdzewnej – „must have” restauracyjnej kuchni

Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego w profesjonalnych kuchniach króluje stal nierdzewna? Nie tylko wszystkie meble kuchenne wykonane są z tego materiału, ale też kuchenki, piece, zlewy. Otóż stal nierdzewna to materiał wręcz stworzony dla gastronomii, posiada wiele...

Dobra kawa to podstawa

Powodzenie biznesu gastronomicznego zależy od wielu czynników, czasem nawet od detali, które składają się na całościowy odbiór lokalu przez klienta i jego decyzji o powrocie lub nie. Warto więc zadbać o najmniejszy szczegół restauracji, także o odpowiedniej jakości...

Franczyza w gastronomii – dlaczego warto?

W jakiej branży w Polsce najprężniej rozwija się rynek franczyzy? Właśnie w gastronomii! Ten trend utrzymuje się już o wielu lat. Tegoroczny raport firmy doradczej PROFIT i portalu franchising.pl pokazał jasno, że w gastronomii panuje dziś największy wybór konceptów,...

Jak odnieść sukces w gastronomii? Sekrety restauratorów

Gastronomia to dynamiczna branża. Nowe lokale w miastach wyrastają jak grzyby po deszczu, ale nierzadko równie szybko… znikają. Jak to się dzieje, że niektórym udaje się bardziej niż innym? Od czego zależy sukces? Od kapitału na starcie, od wiedzy i umiejętności...